• Advertisement

מסמכים הדרושים לשם הוצאת ויזת לימודים באיטליה

כל מה שרציתם לדעת על ויזות לימודים, שגרירות איטליה, רישום ללימודים באיטליה ועוד..

מסמכים הדרושים לשם הוצאת ויזת לימודים באיטליה

הודעהעל ידי Eyal » 16 מרץ 2011, 14:43

להלן הדרישות העדכניות של שגרירות איטליה לצורך הנפקת אישור לימודים / ויזת לימודים.
תודה למריה על העלאת המסמך!

תושבי קבע בישראל המבקשים אשרת כניסה לאיטליה למטרות לימודים / אוניברסיטה צריכים לקבוע פגישה בכתובת http://www.ambtelaviv.esteri.it בסיווג "שירות אשרות לימודים/אוניברסיטה". מומלץ להזמין פגישה מבעוד מועד, לא יתקבלו בקשות לקביעת פגישה שלא באמצעות המערכת הממחושבת.

על המבקש להתייצב במועד שנקבע עם:

1. טופס בקשה שימולא באותיות דפוס בצירוף תמונת פספורט עדכנית. הטופס נמצא בשגרירות או ניתן להורדה בכתובת http://www.esteri.it/visti/pdf/Domanda_e.pdf

2. דרכון בתוקף לפחות 3 חודשים יותר מן האשרה המבוקשת.

3. תיעוד המוכיח כי לרשות המבקש עומד סכום של 4200 אירו לצרכי קיום במהלך שנת הלימודים הראשונה. ההוכחה תתיחס לתקופה של 12 חודשים, ולסכום המצוי בחשבונות הבנק על שמו של המבקש בלבד. לחילופין ניתן להציג ערבות בנקאית רשמית, על שמו של המבקש בלבד.

4. הזמנה של כרטיס טיסה.

5. הוכחה לקיומו של מקום מגורים באיטליה, במרחק סביר מן האוניברסיטה שבה מתעתד המבקש ללמוד, למשך חודש השהות הראשון לכל הפחות. ניתן להציג אישור מבית מלון, ממלון דירות או מאדם פרטי. את טופס האירוח ניתן להוריד מאתר מהשגרירות בכתובת http://www.esteri.it/visti/pdf/invito_t.pdf . יש לצרף צילום ת"ז של המארח. במקרה שמהארח הוא אזרח זר יש לצרף אשרת שהייה תקפה (Permesso di soggiorno).

6. הצהרה של המכון האיטלקי לתרבות בתל אביב או בחיפה על הבקשה לרישום טרומי.

7. אישור ממוסד מוכר להוראת השפה האיטלקית שיעיד על כך שהמבקש למד קורס בשפה האיטלקית בהיקף של 180 שעות לכל הפחות. במידה ומהבקש דובר איטלקית ברמה טובה, אך אין לו אישור לימודי שפה, אפשר לפנות אל המכון האיטלקי לתרבות בתל אביב או בחיפה ולהיבחן בתשלום ע"מ לקבל אישור של המכון על ידיעת השפה. פרטים נוספים ניתן לקבל במכון האיטלקי לתרבות.

8. ביטוח רפואי תקף ל30 יום לכל הפחות מתאריך הכניסה הצפוי לאיטליה ותקף בכל ארצות האיחוד.

9. צילומים של המסמכים בסעיפים 2,3,4,5,6,7,8. כל המסמכים המקוריים יוגשו בצירוף העתק מצולם.

לתשומת ליבכם/ן:
- בעת הגשת הבקשה לאשרה, יערך ראיון בשפה האיטלקית.
- השגרירות תנפיק אשרה רק אחרי שיתקבל מהאוניברסיטה אישור שההרשמה התקבלה.
- האשרה מונפקת חינם.
- השגרירות רשאית לבקש מסמכים משלימים בנוסף לנזכרים לעיל. המסמכים שיוגשו ישמרו בארכיון השגרירות.

הנושא ננעל, שאלות והערות בנושא ניתן להעלות בפורום

אייל
סמל אישי של המשתמש
Eyal
מנהל האתר
 
הודעות: 1400
הצטרף: 28 פברואר 2011, 21:17
מיקום: גבעתיים

Advertisement

חזור אל בירוקרטיה בישראל

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

  • Advertisement
cron