abueljihad כתב:מה קורה חברה ?
אני מעוניין ללמוד רפואה כללית באיטליה במסלול השפה האנגלית ויש לי כמה שאלות בסיסיות בנושא.
1. מה החומר שצריך לדעת כדי לעבור את מבחני הקבלה שמה ? באיזה שפה המבנים ? ואיפה עושים אותם ?
2. שאלה שבעיקר מופנית לאנשים שלומדים שמה - איך מתנהגת האוניברסיטה כאשר סטודנט מסוים נכשל במבחן מסוים בכללי ? האם יש יותר ממועד למבחן או שגורמים לו לחזור על כל השנה אם לא עבר במבחן ?
3. כמה ישראלים לומדים שמה ? וכמה משלמדו סיימו בהצלחה ?
אם יש מישהו עם אימייל שאני יכול לדבר איתו בקשר לנושא אשמח מאוד אם ישאיר לי את המייל שלו.
תודה רבה !
אהלן,
אני לומד במסלול באנגלית בפאביה. לגבי החומר של מבחן קבלה בינתיים אין פרסום רשמי, כנראה זה יהיה מבחן פסיכוטני שאי אפשר להתכונן אליו בדומה שUKCAT, שיהיה בשפה האנגלית ויהיה כנראה באיטליה. פרסום רשמי אמור לצאת עוד חודש-חודשיים.
לגבי מבחנים, בפאביה אם אתה לא עובר מבחן אתה יכול לגשת למועד אחר עד שלא תעבור, יש בדרך כלל כ4 מועדים בשנה. מבחנים מסויימים חוסמים לך גישה למבחנים עתידיים - ככה שעד שלא תעבור אותם לא תוכל לגשת למבחנים של שנים יותר מתקדמות אבל זה ככה במספר קורסים מצומצם (לפחות בשנה שלי). ממה שהבנתי זה נכון רק לפאביה כי במסלול במילאנו זה לא ככה.
לומדים פה המון ישראלים, בכל שנה יש משהו בין 5-10 איש רק ברפואה, ויש עוד רוקחות ומקצועות אחרים שגם בהם יש ישראלים.
תוכל לראות עוד פרטים בבלוג שלי - לינק בחתימה.